VW Golf mk1 MX

/VW Golf mk1 MX
VW Golf mk1 MX 2022-02-05T13:03:12+01:00

GOLF MX

Originele Nederlandse Golf uit 1980. Eerste afgiftedatum kentekenbewijs in Nederland was op 30 juli 1980.

De MX was in die tijd de meest luxe versie met hoofdsteunen, getint glas, grille met dubbele lampen, sportvelgen, noem maar op. Het gaat om een oergolf met kleine achterlichten / pre facelift.

Uniek is dat deze Golf nog de originele 1100 CC motor heeft. Dus matching numbers. Origineel 72.500 km! De auto is technisch volledig nagelopen en vernieuwd waar nodig. Een geboortecertificaat wordt momenteel aangevraagd.

De Golf is in 2022 gekocht van de tweede eigenaar die de Golf 4 jaar heeft gehad. In die jaren is de Golf volledig beetgepakt en tot nieuwstaat teruggebracht. Hierbij is de auto professioneel gespoten in de oorspronkelijke kleur Inarissilber metallic L94A. De bodem heeft een dinitrol behandeling gehad. Ook is in deze periode het interieur gerestaureerd. De eerste eigenaar heeft de auto aantoonbaar 38 jaar in het bezit gehad. Hij heeft de Golf al die jaren laten onderhouden door de dealer die de auto nieuw aan hem had geleverd. Het garagebedrijf heeft in 2022 bevestigd dat de km stand logisch is.

Het originele serviceboekje is aanwezig; ook papieren en brochures van die tijd. Absoluut geen roest, waar je ook kijkt, deze Golf lijkt zo uit de showroom te komen. Voor de verzamelaar of liefhebber de ultieme auto.

Instappen en rijden, voorzien van APK tot november 2023.

Prijs is € 15.500. De Golf staat altijd binnen gestald. In overleg kan de Golf bekeken worden.